Actueel

Nieuws

Techniekwedstrijd 2022 prijswinnaars bekend

Techniekwedstrijd Rivierengebied organiseerde voor de 17e keer met het thema Oeververbinding een wedstrijd voor bovenbouw leerlingen van het basisonderwijs. Deelnemende teams ontwerpen en bouwen op schaal een verbinding tussen de oevers van een rivier waarbij creatieve en technische talenten worden ontplooid, originele oplossingen bedacht en werkend uitgevoerd. Aan de wedstrijd namen 500 leerlingen deel vanuit twintig scholen met in totaal 110 werkstukken.

IMG 20220617 WA0015 jh Stoop burgemeesterPrijsuitreiking met zang en dans
De Slotmanifestatie met prijsuitreiking was op vrijdag 17 juni 2022 bij opleidingscentrum Bouwmensen in Geldermalsen. De prijzen werden uitgereikt door de heer S. Stoop, burgemeester van West Betuwe. Alle werkstukken waren te bewonderen en de winnaars ontvingen hun prijzen. Ook was er een leuk aanvullend programma met zang en dans en met techniek verzorgd door Riverland Tech Explorers en Opitec. ‘s Avonds tussen 19-21 uur kwamen er nog vijftien gezinnen langs om de tentoonstelling te bekijken. Klik op de videolink om de manifestatie terug te kijken.

Smart Builders met de hoogste toren
Tien leerlingen gingen als echte smart builders de competitie aan om in zes minuten van Kapla houtjes de hoogste toren te bouwen. Nummer 3 werd Janine van de Open Poort met 159 cm en als tweede eindigde Florian Gerrits van De Blinker groep 6 met 190 cm. Zoe en Kenza van de Achtbaan gingen daar met 212 cm nog een keer flink overheen.

IMG 20220617 WA0029 jh Janine FlorianIMG 20220617 WA0027 jh Zoe Kenza

Thema 2023
Volgend jaar is het thema ‘Bouw je eigen kermis- of pretparkattractie’. De Slotmanifestatie is op vrijdag 16 juni 2023 in Geldermalsen.

Informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Jan Heeres

Jan Heeres Zeggen wat je doet en doen wat je zegt

Dit maakt het leven voor iedereen, inclusief mezelf eenvoudig, overzichtelijk en aangenaam. Dit is zaken concreet en werkzaam maken waarbij een ieder zich in het proces thuis voelt en mede eigenaar is van de resultaten.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06 280 43 751 | Linkedin

Wilma de Wolf

Wilma de Wolf Vanuit creatieve samenwerking maatwerk-projecten ontwikkelen

Ik zie een uitdaging in het verbinden van mensen, hen aan te spreken op hun unieke kwaliteiten en hen te stimuleren tot een productieve, creatieve samenwerking.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06 278 32 611 | Linkedin

Deze website is een initiatief van Platform Techniek Rivierenland (PTRIV).